My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Rindu kat Lagu Lama: Dewa - Kosong

Posted in

Kamu seperti hantu

Terus menghantuiku

Kemana pun tubuhku pergi

Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu

Bermain dengan hatiku

Aku tak bisa memusnahkan

Kau dari fikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi

Sendiri memikirkan kamu

Kau genggam hatiku

dan kau tuliskan namamu

Kau tulis namamu

Tubuhku ada disini

Tetapi tidak jiwaku

Kosong yang hanya kurasakan

Kau telah tinggal di hatiku

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi

Sendiri memikirkan kamu

Kau genggam hatiku

dan kau tuliskan namamu

Kau tulis namamu

Dewa - Kosong (1) Dewa - Kosong (2)

Rindu kat Lagu Lama: All American Rejects - Move Along

Posted in

All American Rejects Move Along Lyrics

Go ahead as you waste your days with thinking

When you fall everyone sins

Another day and you've had your fill of sinking

With the life held in your

Hands are shaking cold

These hands are meant to hold

Speak to me, when all you got to keep is strong

Move along, move along like I know you do

And even when your hope is gone

Move along, move along just to make it through

Move along

Move along

So a day when you've lost yourself completely

Could be a night when your life ends

Such a heart that will lead you to deceiving

All the pain held in your

Hands are shaking cold

Your hands are mine to hold

Speak to me, when all you got to keep is strong

Move along, move along like I know you do

And even when your hope is gone

Move along, move along just to make it through

Move along

(Go on, go on, go on, go on)

When everything is wrong we move along

(Go on, go on, go on, go on)

When everything is wrong, we move along

Along, along, along

When all you got to keep is strong

Move along, move along like I know you do

And even when your hope is gone

Move along, move along just to make it through[x3]

(Move along)

(Go on, go on, go on, go on)

Right back what is wrong

We move along

Download: All American Rejects - Move Along

WHATEVER! I can accept ANYTHING!

Posted in

Korang penah dengar x nama produk air neh? Pada 18 Mei 2008, Out of the Box Pte Ltd telah melancarkan dua minuman ringan berjenama "Anything" dan "Whatever". Unik kan nama air2 neh? Kalau korang nak tahu, Out of the Box Pte Ltd sebenarnye ialah sebuah media company. Kat mane boss dia terhantok aku pon xpasti, at the end diorang istiharkan company diorang sekarang ialah beverage company. Congrats to Mr Johnson Tan for this unique concept.

Now, what so special about this soft drinks anyway? Cube korang teka dulu... Kalau yang dah tahu, jangan begitahu orang sebelah atau mengada2 nak sms kawan bagitahu jawapannya. Sila tinggalkan jawapan anda di bawah: (Kah Kah Kah)

Jawapan:

Sementara korang meneka jawapan yang betol, korang tgk dulu commercial pasal "Anything" dahulu. La la la ~

Konsepnya begini... Kalau korang perasan kat gambar tue, tin Anything warna silver, tin Whatever pulok warna yellow. Guess what? Currently at Malaysia, korang cume akan dapat dua warna nie je. But it has different taste in every can. So, the good thing is, next time korang nak beli soft drinks tak payah la buang masa fikir nak flavour ape. Just pick Anything and Whatever!. The different is, Anything is a carbonated drink, Whatever pulak non-carbonated drink. Bak kata orang Jowo:

"For those who make desicions as a daily routine, having something that has been decided for you is fun!"

Is it lucky or the opposite way? Setakat nie aku dah minum 3 tin Anything dan 3 tin Whatever. Hmmm... Dan aku rasa aku asyik dapat flavour yang sama je. Anything asyik dapat air yang berwarna Orange. Tapi, dalam list of choices diorang xde flavour Orange. So, I don't think its an Orange. huhu... Untuk Whatever pulak, it comprises of different kinds of tea. 3 kali minum, aku xdapat detect jugak perbezaannya. Haha! In my opinion, we teens are highly prefer Anything because it is a carbonated drink. I'm having fun drinking it. But don't forget to drink Whatever as well. Kiter main teka2 la... Ko dapat flavour ape, aku dapat flavour ape. Haha! Ni pulok commercial Whatever:

Why suddently I'm talking about soft drinks in my blog? Hmm... For your information, I'm taking Advertising subject this semester. It's a very interesting subject. Our group has decided to do all out for this advertising project. We have decided to advertise these products because it has a unique concept. All of us are doing our best. When we have finished the ads, I'm looking forward to hear comments for all my readers. For time being, go to your nearest super market and Seven-Eleven to taste the surprises in every can of Anything and Whatever. (^^,)

My dream phone!

Posted in
Macamana la UIA boleh tak air pulak. So aku balik rumah cousin aku kat sungai buloh. Tumpang menginap dan makan, dan mandi secara percuma disana. Huhuhu. Best2.. I found something very interesting tho!

Guest guest guest! What's on my hand???

Sepatutnye sumer orang pon dah patut tahu kewujudan phone nie. Pada 11 Julai 2008, iPhone 3G telah dilancarkan oleh Apple.inc secara rasmi. Orang ramai sanggup beratur selama seminggu semata2 untuk menjadi orang yang pertama menggunakan iPhone 3G. Its a world record.

My expression when I saw it: "OMG! My eyes don't lie to me rite? Its an iPhone 3G??" "Haah! My father beli!" He said. Waahhh bestnye... iPhone 3G is a future hand phone. A totally different and unique phone. Aku dah pegang macam2 HSPDA, henset, smart phone, and nothing is impressive as iPhone 3G. And i say again, I am not easily to be impressed. Aku nak je rakam setiap saat aku main iPhone 3G tuh. Tapi, korang tengok je la sendiri kat youtube tuh. Menarik2...

Everything about iPhone from its outside until its inside is at the highest quality. Untuk maklumat lebih lanjut, korang boleh layari page ini dan ini. Ini video2 menarik dari youtube yang aku nak korang tengok. bestnye...