My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Flash game can make a lot of money

Posted in

After the December 14 incident, this simple game become very popular. The site has been sold for $7,818. Its impressive and creative on how people know to make money. You should try the game too.

What's happened on Dec 14? This what happened

Selamat Pengantin Baru Kak Miha!

Posted in

::27 Dec:: Pukul 10 pagi, aku (of kos la), Izzi, Wady, Pzin, Izat, Irfan, Mizi, dan Fitrah bertolak serentak ke Chenor, Pahang. Suasana adalah sangat nyaman. Hmm... Ramai yang ambil peluang untuk mengadakan majlis perkahwinan pada hujung2 bulan dan awal2 tahun nie. Aku bila lagi? Amin... Semoga dimurahkan rezeki.

Abg Mizi was leading the road to rumah Kak Miha. Sedar x sedar, kami sekereta (Izzi, Wady, Pzin, aku) dah xnampak diorg kat depan lagi. Mane x nye kami naik Myvi. Diorg naik Wira. Myvi 130kmj dah bergegar habis. Kami yg dok kat blakang terus pakai tali pingang. So testimoni2 kawannya cakap Abg Mizi ni memang jadi tabiat dia bawak kreta laju2. Asal masuk highway je 140kmj. Asal 140kmj je masuk highway. Ambik selekoh pon 120kmj. Mantap2. Aku doa kan kau panjang umur lah ye. Amin..

Sesampai kat kawasan rumah Kak Miha, kami tak terus ke rumah dia. Kedai runcit yang berdekatan ketika itu adalah lebih menarik. Mane tak nye. Semua baru nak pegi beli hadiah. So Abg Mizi dgn Fitrah berkongsi satu hadiah, aku Abg Pzin dan Wady kongsi satu hadiah. Aku bagitahu je la ape barangnye. Mesti Kak Miha dan suami sekarang tgh seronok menggunakannya. Penyangkut baju. Hahaha.

Selain happy dapat jumpa Kak Miha, sebab aku dah lama gile tak jumpa dia, happy dapat tengok Kak Miha dalam baju pengantin. Nice gitu. First time aku nampak memang aku xcam tu Kak Miha. 10 saat kemudian baru aku yakin pengantin berbaju hijau tu Kak Miha. Sape suro cantik sangat. Adik2 akak lambat la nak cam. Huhu..

Tak lupa jugak, aku sangat happy dapat jumpa geng2 AKHI yang datang dgn jumlah yang ramai. Ramai yang dah grad. Dapat tengok sumer abang2 dan kakak2 senior kumpul bersama mengimbau kembali kenangan 1 - 2 tahun lalu ketika kami sama2 berjuang mendidik generasi2 baru. (^^,)

Selamat Pengantin Baru Kak Miha

Semoga Berbahagia ke anak cucu

Of course pangantin perempuan tu Kak Miha. Lepas tu budak laki ramai2 kat bawah itu dari kanan ialah Irfan, Abg Pzin, aku, Wady dan Izzi. Pengantin lelaki... Pengantin lelaki aku xingat nama dia. Kah kah kah.

Ni gambar Kak Miha dengan sumer kakak2 senior AKHI yang dah grad.

More pictures to come!

A birthday present from her beloved husband

Posted in

Dah subuh dah. And I dont sleep yet. Nevermind. Kejap lagi aku bertolak balik KL. Dari Kelantan ke KL dalam 5 - 6 jam seingat aku. So aku ade 5 - 6 jam masa untuk tido dalam kereta nanti. Ahaks!

Kalau korang baca blog aku, kali ni korg prasan aku post lebih sikit. Ni kire balas dendam lama xtulis blog lah ni kiranye. Ade satu benda lagi aku nak crite kat korang. Sesampai je aku kat rumah mak cik aku, aku terpanau (terpanau??) pada satu benda kecil, comel lagi futuristik. Dan aku sangat suka kombinasi warna hitam dan putih. SANGAT SUKA! Begini rupanye:

(Depan)

(Belakang)

So in general, ianya adelah sejenis laptop atau notebook. Laptop yang mengangaukan. Specifically, ianya adalah Fujitsu LifeBook U1010. Aku malas nak crite panjang. Kalau korg nak tau kelebihannya korang boleh baca sendiri kat sini dan kat sini.

Aku mahu satu. Bestnyee... Nanti aku dah kahwin, aku pon nak bagi lifebook gak untuk isteri aku. Nanti aku gak yang dapat pakai lama2. Huhu..

Ayu - Hanya Di Mercu

Posted in

In response to Adlan's tag, I would like to dedicate this song to all my friends, those who far and close to me. This song has inspiring content in it. Try to understand and feel it.

Ayu - Hanya Di Mercu

Mimpi dan harapan

Bagai duri yang mencengkam

Tak pernah terluahkan

Hanyalah di hati tersimpan

Terpendam

Keterbatasan diriku menjadi penghalang

(Korus)

Sampai bila aku bertanya sampai bila

Ku harus mencuba

Bila lagi desak hatiku bila lagi

Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri

Mengatur langkah ku terus mendaki

Cita-citaku

Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang

Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan

Terpendam

Keterbatasan tak wajar menjadi penghalang

(Ulang Korus)

Lalu ku bangkit tegak berdiriMengatur langkah ku terus mendakiCita-citakuDi mercu

(Bridge)

Aku mencari kekuatan

Dalam kelemahan

Aku temui kejayaan

Dalam keberanian

(Ulang Korus)

Lalu ku bangkit tegak berdiri

Mengatur langkah ku terus mendaki

Cita-citaku

Di mercu (Ulang 2x)

Kali ni aku rajin sikit nak bagi korang download ni. huhu...

Ayu - Hanya Di Mercu (Mirror 1)

Ayu - Hanya Di Mercu (Mirror 2)

You are lucky my bro!

Posted in
Para penumpang menunggu dengan penuh sabar

::11 Desember::Stesyen Bas Puduraya:: Beberapa minit sebelum pukul 5 petang, satu acara telah diadakan oleh sebuah syarikat bas tempatan. Acara menolak bas "Puduraya - Kulim" ini diadakan julung2 kalinya sempena memberi kekuatan kepada bas tersebut untuk bergerak sendiri tanpa ditolak lagi. Mereka yang terlibat mendapat sokongan dan perhatian ramai. Acara sebegini dapat memberi impak positif kepada semua penonton dan pengguna untuk menggunakan kenderaan awam yang disediakan oleh syarikat bas lain.


Adikku Usamah berasa lega


Lebih kurang 15minit kemudian, Ahmad Usamah akhirnya tiba ditempat kejadian. Abangnya iaitu aku telah tiba 10 minit lebih awal seperti para penonton lain. Usamah mengucapkan setinggi perhargaan ke hadrat ilahi kerana dengan limpah kurnianya pertandingan itu telah diadakan ketika kelambatannya ke stesyen bas tersebut. Acara diteruskan sehingga pukul 5.30 petang. Ianya tamat apabila bas sudah boleh bergerak sendiri tanpa ditolak oleh staff2 syarikat bas tersebut. Semua kelihatan berpuas hati. Kesemua para penonton akhirnya berasa lega kerana dapat menaiki bas tersebut yang sepatutnya dijadualkan bergerak pada pukul 5 petang. Usamah amat bersyukur acara itu diadakan. Harapanku supaya acara ini diadakan sekali lagi ketika aku pula yang bakal lambat tiba di stesyen bas.

"Datuk" Shah Rukh Khan

Posted in

::LOL:: Kelakar bila aku baca Shah Rukh Khan boleh layak dapat gelaran Datuk. Korang baca la blog Faizal Tehrani. Dia bagi komen baik punya. Huhu... Aku dgn awek aku mengharumkan nama HS Cafe dgn kekerapan kehadiran kitorg datang ke situ. huhu... AKu pon nak gelaran Datuk gak. ;P

Selamat Hari Raya to Everyone! 2

Posted in

I am curently borrowing my cousin's laptop, wishing Hari Raya to everyone in my blog list, while she and the rest are watching horror movie. Selamat Hari Raya to everyone... Maaf ku pinta dari hujung rambut hingga ke hujung jari kaki ku... La La La...

Selamat Hari Raya to Everyone!

Posted in

" Today (1st Syawal) is a special day to all Muslims, as we celebrate our effort after 30 days fasting. This is what I can say in general. "

Selamat Hari Raya kepada semua pembaca! Maaf Zahir dan Batin! Macamana dgn sambutan raya korang tahun ni? Best X? Hmmm... raya tahun nie kami adik beradik dan sepupu seperjuangan lebih banyak membantu untuk preparation dari biasa. 2 hari sebelum raya kami dah start buat macam2 aktiviti. Kalau habis satu kerja, aku slalu cabut kejap buat benda2 yang tak berfaedah dan lain2. Tapi, adik aku, Usamah, non-stop dia menolong rakyat2 dlm rumah Haji Isa (atuk aku). Respect ah! Di bawah adalah formula yang membuatkan kami lebih banyak berkerja:

Raya Preparation=

Mak cik Ita sekeluarga xbalik raya sebab si suami sambung belajar di Australia + Mak cik Zaini baru lepas bersalin + mak cik Liza & mak cik Zaini sarat mengandung + barisan pak cik2 pula malas2 x hanya tahu mengarah + kesian tengok atuk Isa pulak yang bnyk bergerak ke sana & ke mari mengerah tenaga tuanya

So, Raya Preparation 2008=

Barisan cucu lelaki Haji Isa yang tak kenal erti penat & lelah dalam menjayakan Hari Raya pada tahun ini. #

::Kisah Atukku:: Setiap kali raya, atuk sentiasa bersemangat untuk menjayakan hari yang mulia ini. Sedang semua asyik menonton TV di hadapan, atuk rajin mencuci pinggan di dapur, membuang sampah sarap ke tong majlis perbandaran, memastikan gate rumah sentiasa tertutup, tika mak cik2 tak cukup tangan didapur, atuk akan jadi yang pertama menyahut, "Xpe. Part tu biar aku settle kan". Pak cik2 macam2 biasa, badan xterangkat pon. That includes my dad. Mengarah je tau. Kalau korang tanya aku faktor utama aku banyak membantu di kampung, (selain daripada terpaksa) tak lain dan x bukan sebab aku kesian kat atuk aku.

Dia pernah cakap sekali kat aku. "Nasib baik aku ade cucu macam korang. Dah xde sape lagi dah boleh atuk harap untuk atuk mintak tolong. Kalau Raya, atuk mesti sentiasa nak yang terbaik. Korg je la atuk boleh harap. Sape tau... ini mungkin raya terakhir korg dengan atok..." Dia suka cakap macam tu. Aku mendengar je la. Terasa syahdu di hati...

::Unforgettable moment 2004:: There was a moment that keep on lingering in my mind. A five minutes moment. Setiap kali raya, kami barisan sepupu lelaki akan ramai2 tidur dan solat di ruang utama. Dalam pukul 4.30 pagi aku terjaga sebentar dari tidur. Aku ternampak atuk selesai bertahajjud. Lalu diikuti dengan takbir raya. Aku pasti, aku terdengar atuk menangis. Setakat yang aku tahu, dia belum pernah menangis ketika takbir. Tapi kami semua tahu, 2004 adalah tahun pertama atuk beraya tanpa nenek. It must be very hard for him... Menyedari orang tersayang sudah tiada lagi disisi pada keesokan hari dek disahut Ilahi...

Kalau aku bercerita pasal grandparents aku, sampai esok pon xhabis. How do I say this... I love them more than my parents. Since I was born, my grandparents raised me more than my parents did until I am seven.

Multiple Intelligence

Posted in
Another web pages that allows you to explore and review yourself introduced by Prof. Abdul Razak. Try it.

Multiple Intelligence

Thinking Technique: Explore yourself!

Posted in
I received these files in my thinking technique class thought by Prof. Abdul Razak. He is quite old, yet have a great memory. Better than any other people. He's brain is some kind of a small encyclopedia. Amazing... Here are something that I want to share with you guys. Explore youself!

Movie Review: Iron Man - "Tony Stark did it in the cave!"

Posted in
It looks like marvel has decided to put another superhero comic into a motion film. Before I watch this movie, what in my mind is - "Hai...another superhero movie. I wonder how they going to make this movie fun to be watched (because i don't know the history of Iron man)". And, fuyyo!! This is among the best movie I ever watched! Robert Downey Jr. (Tony Stark) really makes the character alive! His act is amazing, his attitude makes people really laugh and we can really see Tony Stark's cleverness through the movie. It was really awesome! The suit armor was really beautiful and very impressive! I think everyone will be thinking to have it one. huhuhu...
Synopsis:
Tony Stark (Robert Downey Jr.) is the CEO (at 21 yeras old!) of Stark Industries which produces advance weapon systems for the U.S. military. Tony's father started the company after WWII, and after his death Tony inherited the company, worth billions. Tony lives the life as a hard drinking, rich playboy ladies man, but he is also a genius who has invented many high-tech items for the company. Tony flies to Afghanistan to demonstrate a new weapons test to the United States Air Force. On his way back to his plane, his convoy is attacked by terrorists, and Tony is wounded by a Stark Industries missile. Tony is captured and held hostage in a cave with Yinsen (Shaun Toub), a doctor who saves his life. The terrorists force Tony and Yinsen to reproduce the new destructive Jericho missile Tony was demonstrating from parts of other weapons. Instead, Tony decides to build a suit of armor with Yinsen's help. The suit gives Tony the strength and protection to be able to escape the terrorists. Back in America, Tony builds a better suit of armor which gives him superhuman strength with the ability to fly. With the help of his personal assistant Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) and Air Force Lieut. Colonel Jim Rhodes (Terrence Howard), Tony vows to protect the world as Iron Man.
My advice is, watch it, watch it, watch it! 5/5

Interesting Headline

Posted in
Check out today's newpapers! Man divorce two wives in 3 minutes! It was the first time in Shariah court history.

Movie Review: "CJ7" - It's better then your "CJ1" toy!

Posted in

Believe me or not, I watched 2 movies in a row. LOL

There was a boy named Dicky Chow who live a hard life with his father because they are very poor. All the things in their house are second-hand (and worse) stuffs that his father took from garbage. One day, his father found something strange in the garbage and give it to his son. That is CJ7, an alien pet. CJ7 have a unique abilities that can turn things back to a good condition, but it cost the power from CJ7's "battery". So, the boy started to live and play around with CJ7, until one day a tragic accident happened and CJ7 have cost his "battery" dead.

Overall, it is a funny story, just like kung-fu Hustle. But for me, Kung-fu Hustle are few times better then CJ7. In my opinion, Stephen Chow are lack of creativity in making this movie. Some part of the movie is unnecessary and the ending was below from my expectation. If you watch till the end, you will tend to have a discussion such as, "Ala.... naper dia xbuat ending begitu n begini...," Klu sape yg belum tgk CJ7 and eager to watch it, sorry to spoil your mood. Huhu... by the way, it's my opinion... CJ7 still fun to be watched and the boy is cute. =)

Directed by: Stephen Chow

Starring: Stephen Chow, Xu Jian (Dicky), Tin Kai-man, Chan Kwok Kwan

Movie Review: The Mist

Posted in
There's something in the mist!

Last weekend aku dah tengok movie nie kat panggung. YUP, the ending was shocking! What I can say, it's great, as expected from Stephen King and Frank Darabont. When it comes to Stephen King's horror stories, mesti Frank Darabont akan berusaha untuk mengadaptasikannya. And it is a success.

First of all, it's not a ghost story, and not a thriller. (Some of you hated to watch this kind of genre) So, xde la menyeramkan sangat. The story started around a small town. Everything started when a heavy storm occured at one night. Later on, mist started to spread around the town and covers everything, makes it almost impossible to see all the things around. Those who stay in the mist for few minutes will be killed by "something".

As expected by Stephen King, he really knows how to make a great horror storyline with unexpected ending. Do not really need to put all the bloodsheding at all part of the movie, (which is kind of annoying sometimes) and all the things was clearly explained. And do not leave the audience tertanya2 before going out from the cinema. In addition, you can really feel the the pressure of the story and the characters' feeling, especially the main actor. He really good in making the character alive. Best. Korg wajib tengok!

Director: Director: Frank Darabont

Line of Actors:

Thomas Jane (David Drayton)Marcia Gay Harden (Mrs. Carmody)Laurie Holden (Amanda Dumfries)Andre Braugher (Brent Norton)Toby Jones (Ollie)William Sadler (Jim Grondin)Jeffrey DeMunn (Dan Miller)Frances Sternhagen (Irene)

Waiting for Pre-reg sem 3 and sem 1 08/09

Posted in

Haha. Kalau aku nak regis subject, msti aku akan ade masa nak post satu entry. tapi xtau pon nak tulis ape. hmm... naper bnyk sgt subject yg jatuh pada hari selasa dan khamis untuk sem 1 nanti? letih3. Aku pelik. Sesetengah orang ade je benda yg nak dicerita dlm blog walaupun tak ade ape2 specific event yg berlaku. Me?? Haha! Sejak tak ade join ape2 program, banyak jugak masa aku nak tulis blog. tapi tu lah. Dah xde ape2 benda yg aku nak cerita. Hmm.... lepas ni aku merajinkan diri buat movie review pulak la.... menunjukkan aku skrg pon dah bnyk masa untuk jalan2 and tengok movie banyak2! Haha. Bestnye dah x join program. ;D

Tunggu per-reg mcm ni pon membuatkan aku bnyk masa nak menelaah blog org lain. Ade yg cakap pasal future planning la... lintah la.... Hmm... By the way, I wonder why I can't enter few blogs contohnya blog abang mizi n abang Pzin. I love to read their blog. Adui.... Bosan ar main tapis2 pembaca nie. Bagi ar saya masuk n baca blog abang2 sekalian...

Method of Da'wah Project

Posted in
.G0SH. I have nothing dat i can share with u guys since i did not participate in any program anymore. Miss the old days. Haha! But what to do. I have lost interest. I have other things to focus on with beside my study. And I started to play games a lot. Adui....

However, during chinese new year. My Method of Da'wah group and I went out to meet our target participant for our research assignment. He is a sissy. or mak nyah in Malay. Our source said that he have changed a lot as compared to before. One of my group member know this nyah from a program dat was organized during Humanitarian Week in UIA. He is a experienced trainer actually. He was invited to become a facilitator.

As usual, when there are holiday more than 2 days, Yassin and Hakim will suddenly there at my room when i wake up at the next morning, without any news or notice. haha! Lucky u r my friend. LoL. To make him part of the story, he started to become worried when I told him I wanna meet a nyah. Well... there's were few incidents where i was tackled not just girls, but also by nyah since secondary school. Adui Yassin... I'm not going alone la... my group members also come... N dat guy has changed a lot... I don't think he going to have any interest on man anymore la.. However, Yassin still come because he was so boring just staying in UIA. We plan to meet the nyah at Maju Junction, 1 PM on last saturday.

Let's jump to the conversation. His name is Rafi (bukan nama sebenar). We called him abang because the girls called him dat way. I prefer to call him by name. So, our conversation started. It took 4 hours, so I will only highlight the intresting part. I seat near to his side. But he move his chair far a little bit from me? What is that suppose to mean? Shy? We started the conversation by giving a brief background about our research project. Suddently, he asked us:

"Have you guys started to make any research from al-quran first?" Then every one went silent.

"Not yet, our plan is to have a conversation with you first before we proceed to our next step." I replied.

"You should make a research in al-quran first pertaining this (nyah) issue." Then he showed to us few quranic sentences. I don't remember what was the verses. However, I have studied all of these verses. To make it short, they (nyah) are refering to all these verses to support themselves that being a nyah (a man who wears like a woman, and have desire to man) is legal in Islam. The truth is, all these verses do not have any thing related to them. They are manipualting it for their own sake. OMG... But we did not came there to have a debate with him or what so ever. So, we just kept silent. We can bedate about it next time. Hmmm...

====@@@@====

After lunch, I have the courage to ask more direct question to him.
"Abang, dari ape yg saye dengar dulu abang pn terlibat jugak dlm gejala nyah nie. N sekarang saya diberitahu abang dh berubah. What is the factor?"

"Eh, who said that i have changed?"

"Err... kawan2 yg join program humanitarian tu la..."

"Mane ade... Dari dulu abang mcm ni la... I will never changed... so far, abang cume dh lama xpakai baju perempuan je. Tu pon xde ape2 occasion yg memerlukan untuk abang pki." Kami terkedu lagi. "I still have my boyfren with me, I still love him n I still sleep with him. N klu nak kata berubah pon, ade la sikit... Dulu I even have a b****t." Oh My God.... Aku xpercaya ape yg aku dengar.

"That means, abang still akan rasa tertarik klu abang jmpa lelaki?" I asked.

"Eh. Of course la" I feel like running away as fast as i can, since i seat right beside him. That explained why he move his chair far a little bit from me. He really is shy! Damn! He continued his story. "Just last week I need to dress up a NAKED woman. And I just feel neutral doing it"

"Serious? And abang x terangsang pon?" The women also start to bravely ask direct question. "Ish... xkan la... I even touch all over her body and play her b****t. N I really don't feel anything." He said other things... but i don't think it's a good idea to highlight it anymore. That was the last question the girls ever asked to that nyah.

====@@@@====
We also have a little "out of the topic" chat.

"Korg in student UIA kan?"

"Haah"

"Mcmn korang organize program kat UIA? xde bajet ke?"

"Bukan xde bajet... Tapi Jabatan Hal Ehwal Pelajar korg kedekut nak release duit kat kitorg untuk buat program..."

"Ye ke... kesian ar korang... n lagi kesian kat invited guest."

"Naper lak bang?"

"korang tau x? aku ni blh kire orang yg berpengalaman la... which klu orang yg jemput aku untuk bagi talk ke ape, ake selalunye dapat layanan yg baik la... VIP katakan..."

"Owh ye ke... layanan abang dpt kat UIA masa humanitarian week okay ke x?"

"Sejujurnya, abang belum pernah la dapat layanan kat universiti lain seteruk kat UIA." Kitorang semua terkedu. "kire stakat nie, UIA la bagi layanan paling teruk." Dia ulang lagi... adui... sakitnye telinga."

"Uih. Ye ke... naper bang?"

"First of all, kitorang datang naik bas awam, which also never happen at other places, di mana kitorang selalunye akan di sambut oleh kenderaan dari tmpt tersebut. Secondly, sampai uia pn xde orang sambut. Sedih. Kitorg ke hulu n ke hilir, cari venue, lepas tu balik bilik. Kat kolej Zubair plk tu. Xde org escort. N kitorang menapak. Xde kenderaan. Panas2... Lepas tu balik bilik... adui... bilik ape la yg korg bagi kat kitorang? Dah la xade bilik discussion... so, mcmn and kat mane kitorg nak buat discussion? Dah la bilik kopartment korg bagi. Nak bersembang dgn org kat katil sblh pon susah." Kitorg ingat dah habis. Dia tambah lagi. "Pas tu makanan ape la yg korg bagi dekat invited guest? Ade nasi, pas tu ade satu dua lauk. Xde variety ke? Kuih? Buah? Mee?" Klu kitorng xde selera nak makan nasi, ape korg nak buat? Nak biar kitorg mati kebulur?" Adui... aku xtau la ape group member aku lain rasa... Tapi aku kat situ rasa sangat malula... I wish I was there during the program as a committee to fix the situation..

"Guys... the program u organize use a great name humanitarian week. Try la to get more budget and do something about this. Malu klu dapat tau kat universiti lain... Layanan korg bagi teruk... Jgn bagi alasan baru balajar kat abang. Klu universiti lain can do better, why don't you guys can't?"

I have nothing to say. I hope those who still active participating in a program can take note of this situation. Although he is nyah, or just a normal committee, but if this people are from outside the university, treat them nicely. We as a student from this university fine la klu xdpt treatment yg elok. We still love our university n cover da aib. But outside ppl don't feel da same way. Ade je yg x kena mesti diorg akan cerita kat orang lain.

Hope this will become a lesson to our next familiar program...