My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Pindahkan / Migrating your entire Google items into a new Google account

Posted in

Aku sangat menggunakan gmail account aku untuk pelbagai urusan penting. Aku ade gak email kat yahoo. tapi tu sumer tempat aku letak sumer subscription2 yang aku pon tak ingat ape yang aku subscribe. haha.

Nak dijadikan cerita, aku dah banyak campurkan urusan2 penting personal aku dengan urusan2 penting office dalam gmail aku. Haih. So aku sedang buat research macamana aku nak transfer urusan2 personal aku ke dalam akaun gmail yang baru. Gmail yang aku pakai sekarang ni macam dah jadi hak milik office dah. Kena benarkan colleague rujuk for office use. -,-"

Aku ade jumpa banyak reading materials yang berkaitan. Korang jemput2 la baca ye, seperti site ini dan ini. In case korang perlukan info2 ini pada suatu hari nanti. Until next time!~

Meteor Drop - 13 Feb 2013

Posted in

Drop Location City of Chelyabinsk, 1,500 km eastof Moscow

Casualties :1,200 people injured and caused about $33 million worth of damage.


Quote from news.yahoo.com:

One amateur space enthusiast estimated chunks could be worth anything up to 66,000 roubles ($2,200) per gram - more than 40 times the current cost of gold!

 

More info: Link


Adelia Husna 20.12.2012

Posted in

Alhamdullillah...

 

Pantasnya masa berlalu. Tahu2 aku dah jadi bapa sekarang..

Nama diberi : Adelia Husna bt Ahmad Huzaifah

Tarikh lahir : 20.12.2012

 

Ya Allah,

Aku panjatkan segala kesyukuranku pada-Mu atas segala rahmat dan rezeki yang Kau berikan kepada hamba-Mu yang serba kekurangan ini...

Lindungilah anakku ini; jadikan dia dikalangan anak-anak yang solehah... Amin

Terima Kasih, Alhamdullillah...