My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Pindahkan / Migrating your entire Google items into a new Google account

Posted in

Aku sangat menggunakan gmail account aku untuk pelbagai urusan penting. Aku ade gak email kat yahoo. tapi tu sumer tempat aku letak sumer subscription2 yang aku pon tak ingat ape yang aku subscribe. haha.

Nak dijadikan cerita, aku dah banyak campurkan urusan2 penting personal aku dengan urusan2 penting office dalam gmail aku. Haih. So aku sedang buat research macamana aku nak transfer urusan2 personal aku ke dalam akaun gmail yang baru. Gmail yang aku pakai sekarang ni macam dah jadi hak milik office dah. Kena benarkan colleague rujuk for office use. -,-"

Aku ade jumpa banyak reading materials yang berkaitan. Korang jemput2 la baca ye, seperti site ini dan ini. In case korang perlukan info2 ini pada suatu hari nanti. Until next time!~

0 comments: