My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Utada Hikaru - First Love (English Version)

Posted in
I just found the english version of this song. It's weird because I believe the content of the song has changed from the original version.

Once in a while

You are in my mind

I think about the days that we had

And I dream that these would all come back to me

If only you knew every moment in time

Nothing goes on in my heart

Just like your memories

How I want here to be with you

Once more

You will always gonna be the one

And you should know

How I wish I could have never let you go

Come into my life again

Oh, don't say no

You will always gonna be the one in my life

So true, I believe I can never find

Somebody like you

my first love

Once in awhile

Your are in my dreams

I can feel the warmth of your embrace

And I pray that one day, it will all come back to me

If only you knew every moment in time

Nothing goes on in my heart

Just like your memories

And how I want here to be with you

Once more

yah yah yah

You will always be inside my heart

And you should know

How I wish I could have never let you go

Come into my life again

Please don't say no

Now and forever you are still the one

In my heart

So true, I believe I could never find

Somebody like you

My first love

oh oh

You will always gonna be the one

And you should know

How I wish I could have never let you go

Come into my life again

Oh, don't say no

You will always gonna be the one

So true, I believe I could never find

Now and forever

Download:

Utada Hikaru - First Love (English Version)

"Anything" and "Whatever" Drinks Advertisement - 1st Day

Posted in

::24 Jan::9 pagi lebih:: Kami berkumpul di HS Kafe sebelum bertolak ke tempat shooting kami. Lepas sumer dah breakfast, tunggo Bro. Ben sampai dulu. Dia bagi kitorang sewa lighting dia dgn RM 160 untuk dua batang. Murah tuu... Ade satu company yang kami ade try nak mintak sewa, dia boleh bagi full package of production items. Skali RM1000++ da... mane nak cari duit.

Pukul 10 something kami bergerak ke rumah kawan kami di Bangi. Rumah kawan kami di bangi tu akan berkahwin pada 25hb. Namanye Amilia. Dia tu baik. "Korang buat la ape korang nak dgn pelamin aku nie. Asalkan jangan rosak sudah. Haha!" Kata Amilia. Sportingnye ko dan satu family ko. Nanti kitorang bagi korang free air ANYTHING dan WHATEVER kami. Haha...

Satu kereta 4 orang, so total crew kitorang ada 12 orang. The main crew is 4 people only. Iaitu aku, Mira, Akmal dan Emilia. Yang selebihnya ialah rakan2 seperjuangan yang sedia menghulurkan bantuan. Mira in charge bahagian directing dan dia la master mind kitorang. Nad yang baik hati ikut kitorang dan membawa dua konconya yang sangat banyak membantu. Amy in charge bahagian technical stuffs dan semua item2 yang berkaitan dalam menjayakan advertisement ini. Akmal in charge bahagian modelling. So, crew dan para pelakon yang selebihnya ialah yang direcruit oleh Akmal. Antaranya ialah Ecam, Yana, Said Kamil dan Omar. (alamak, aku rasa macam tertinggal lagi satu nama pelakon tapi ta tau sape) Diorang sumer sangat memahami. Sanggup tak balik cuti semester! Really thankful to all of you!

Mira, Amy dan Akmal

Di tempat kejadian, Said Kamil dan Yana sebagai pelakon utama terus bersiap untuk berlakon dengan mamakai baju pengantin. Thanks to Mahfuz dan Mira. Mak cik Mahfuz sangat baik. Kami dapat pinjam semua kelengkapan pada pakaian pengantin secara FREE OF CHARGE! Jangan main2. Mira pulok jadi kaki bodek yang sangat berjaya pada hari tu. Satu2 dia mintak, sumer pon dapat. Mahkota, Make up box, segala benda2 yang tergantung kat baju pengantin tu sumer dia sapu. Hebat2.. Rapport sangat penting! huhu...

Baju Pengantin kami

Shooting start lambat cket sebab banyak unexpected things happened. Aku 1st time main lighting jadi pening cket. Mane nak letak natam2 nih. Last2 pacak je kat tempat yang aku rasa sesuai dan munasabah. Tapi semua benda nie aku dah expect dah. So, nothing is shocking to me. Aku lupe nak ambk gambar lighting tu. So, aku masukkan gambar yang ade ternampak lighting tu la ye.

Lighting kami

Scene2 yang ada:

Scene 1::Scene taman: Scene ni aku crite kat lain post

Scene 2::Scene dalam rumah:

Scene dalam rumah melibatkan dua orang kanak2 berlari menaiki tangga dan mengumumkan ketibaan pengantin lelaki kepada pengantin perempuan. Dua budak2 ni adalah sepupu Amy dan diorang memang berbakat. Sangat mudah nak shooting scene diorang. Xbanyak songeh. Opss. Pelakon2 lain jgn trase ye. Huhu...

Scene 3::Scene bilik pengantin:

Scene akan dimulakan dgn dialog mak andam yang cerewet (Haha! Sorry Nad!) sedang sibuk make-up pengantin. "Kalau xcantik, jangan salahkan saya" Lebih kurang macam tu la dialognye. Huhu... Lepas tu pengantin perempuan segera turun apabila tahu pengantin lelaki dah sampai.

Scene 4::Scene rombongan:

Di sini pengantin perempuan datang ke sisi pengantin lelaki, dan mereka berarak ke pelamin. Di sini adalah antara scene yang paling mencabar sebab semua pelakon terpaksa berjemur di tengah panas. Thanks sangat2 to all!

Scene 5::Scene pelamin:

Scene nie adalah scene klimas iklan ini. Pengantin perempuan terkejut apabila ternampak salah satu hantaran adalah sedulang air anything and whatever yang banyak Haha! Yana bertungkus-lumus untuk membuat mimik muka yang betol. Kamil pulak berusaha untuk buat reaksi terkejut bila Yana pengsan. Thanks to Yana and Kamil!

Kamil

Yana

Scene 6::Scene penutup:

So kat bahagian penutup kami akan masukkan tagline kami (belum di decide lagi). Sedulang "Anything" dan "Whatever" akan diletakkan betol2 didepan Camcorder kami.

Pelamin dan air kami

So, korang sepatutnya dah boleh bayangkan berapa orang yang telah terlibat dalam menghasilkan iklan ini, dan brapa kos keseluruhan. Group kitorang boleh je nak buat ala2 kadar. Tapi, kami sekumpulan telah bersepakat untuk gain a worthy experience throughout this project. Yang penting, kami semua sangat happy dengan apa yang kami usahakan. (^^,)

Thanks again to everyone!

P/S: Aku xnak masukkan gambar Kamil dan Yana dalam pakaian pengantin untuk mengelakkan penyalahgunaan, persalahfahaman, dan yang sekutu dengannya. Harap Maklum. Ape2 pon, nanti aku bincang dulu dengan budak2 group aku. ;)

Twilight OST

Posted in

Sinopsis aku copy: Bella Swan has always been a little bit different, never caring about fitting in with the trendy girls at her Phoenix high school. When her mother re-marries and sends Bella to live with her father in the rainy little town of Forks, Washington, she doesn't expect much of anything to change. Then she meets the mysterious and dazzlingly beautiful Edward Cullen, a boy unlike any she's ever met. Edward is a vampire, but he doesn't have fangs and his family is unique in that they choose not to drink human blood. Intelligent and witty, Edward sees straight into Bella's soul. Soon, they are swept up in a passionate, thrilling and unorthodox romance. To Edward, Bella is what he has waited 90 years for -- a soul mate. But the closer they get, the more Edward must struggle to resist the primal pull of her scent, which could send him into an uncontrollable frenzy. But what will Edward & Bella do when a clan of new vampires -- James, Laurent and Victoria -- come to town and threaten to disrupt their way of life?

Haha. Sape tak suke Twilight? Don't do anything.

See? Everyone loves Twilight. Haha. Kali nie ade benda aku nak sharekan dengan korang. Aku dapat download Full OST lagu nie. So kalau ade diantara korang yang berminat, belum ada OST Twilight, jangan la malu2 nak download ye. Tapi xtau la kot2 nanti International Federation of the Phonographic Industry nak claim skali lagi kan?? Haha. So korang download la secepat mugkin sementara stok masih ada!

Twilight OST Download

By the way, aku harap korang ade la RAR Extractor. Aku memang suke compile file2 aku dalam RAR Format. Kalau korang xde....... Nah la aku bagi korang link ke download page nye.

What da...

Posted in

Hari nie aku bukak account 4shared.com aku. Lepas tu aku prasan, satu lagu yang aku baru upload telah hilang. "EH? Pegi mane?" Tajuk lagu tu "All American Rejects - Move Along". Aku teringat aku baru je share lagu tu kat dalam previous post.

So aku pon try la click download link ke page itu. Lalu page ini yang keluar:

Aku nak je sebot "What da f***?" tapi nanti jadi kecoh dan gempa bumi pulak kalau ianya keluar dari mulut aku. Is it unacceptable la lagu tu telah diclaim oleh International Federation of the Phonographic Industry. What's wrong with the song anyway?? Lagu lain yang aku share ok je. Pelik2... Nanti aku sharekan balik lagu tu. Aku nak tengok lagu dia nak claim lagi skali ke lagu tu. Huh!

Selamat Pengantin Baru Kak Miha! 2

Posted in

Sesampai di kawasan perkampungan rumah Kak Miha, benda pertama kami buat ialah singgah di kedai runcit berhampiran untuk membeli hadiah untuk Kak Miha. Kah kah kah!

Ramai giler orang datang. Canopy banyak keping pon xcukup. Laku rupenya perkahwinan Kak Miha. Nanti turn aku kawen ramai x yang datang? Hmm.. Last2 kitorang pilih laluan alternatif dan makan di tempat seperti di atas. Haha. Pejalan kaki tengok kitorang buat muka tebal je.

Selepas makan hingga kenyang, Wady melayan emosi, Aizat malu2, Kak Zira dan Ct. Zoo control comel.

Irfan, Izzi dan aku hanya duduk berdekatan dengan pintu. Malu nak masuk dalam2 lagi...

Fitrah dan Abang Mizi..................................... Aku xdapat nak tafsirkan reaksi Abg Mizi. Haha!

Husband Kak Miha macam orang penting. Henset sentiasa di bawa kemana2.

Gambar aku bersama Kak Anis. Member aku bagitahu aku nampak berisi dalam gambar nie. Seronoknye dengar. Tapi buat2 xde rasa ape2 jela~ haha.

Pengantin dah bersiap sedia nak ambik gambar. Nampak cantik dan sepadan.

Tiiiba-tiba...

Suami Kak Miha memang seorang yang sangat penting. Sabar ye Kak Miha. Semoga bahagia ke akhir hayat...