My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Proposed Date: 2nd July 2010

Posted in

Baru2 nie some bloggers ade post beberapa trailers yang mereka nanti2 untuk direleasekan, samada mereka mahu tonton di cinema ataupon download dari internet. Jadi, mari aku tunjuk satu trailer ini pulak. Kalau some novel readers are waiting for "Percy Jackson & the Olympians", kami animation lovers sedang menunggu kemunculan movie "The Last Airbender". Nampak je kepala botak budak nie, aku dah naik teruja nak tgk movie nie. Mari2 kita lihat trailer movie ini:

Ok. Sekarang anda semua dah tahu kemunculan movie ini pada tahun 2nd July 2010 (Hey! It's on my birthday!) . "The last Airbender". Sape yang pernah tengok cartoon ini pasti tahu bahawa ianya sangat best. Kami menanti2kan setiap episodenya setiap minggu. Aku dah tengok dari season 1 sampai season 3. Memang best. Maka muncul lah isu ini. M. Night Shyamalan (The Happening, Lady in the Water, The Village, Signs) yang menjadi director movie ini. Sesetengah movienya bagus, sesetengah movienya adalah tak memuaskan. Animasi "Avatar: The Last Airbender" mempunyai reputasi yang sangat bagus. Punyai peminat yang sangat ramai. Jika penonton tidak berpuas hati dengan movie ini, dia pasti akan dikritik dengan sangat dasyat sekali. At least, aku sendiri akan kutuk dia kaw2 dalam blog aku nanti. Jadi kita tunggu kemunculan "The Last Airbender" di pawagam. Sebelum aku tamatkan post ini, tontonilah jugak trailer ini. "Avatar: The Last Airbender", which is the original/cartoon version.

Hey Mr! Do you have the experience to make this movie very very very very very awesome?? The movie better be good! Or you'll dead! XD

By the way, happy fasting to all Muslims. May this Ramadhan is a better Ramadhan for each one of you...

Kisah Minggu Lepas

Posted in

OK. Aku nak update blog laju-laju.

Minggu lepas ade 3rd National Internship Challenge 2009. Saingan sangat sengit. UIA hanya hantar satu team. Universiti lain hantar 2 - 3 team. So membuatkan aku sangat respect kepada team UIA yang berjaya dapat tempat pertama dulu. So Team kami 'Vibration' tak dapat masuk Top 3. Mula-mula asyik down memanjang. Sekarang dah ok sikit. Dah pasrah. Biasa la tu. Menang kalah adat pertandingan. Lagipun kami dapat hadiah kategori "Most Collected Survey Forms". Boleh tahan sedap gak bunyinye. Tahniah Vibration. Kalau ade rezeki kita berusaha lagi.

Tapi ade yang menang sebab main tipu. Sounds to direct isn't it? Well, that's the fact. Kalau aku ditempat diorang, aku tak kan berasa gembira dengan kemenangan aku. Jobmarket pon satu. Sepatutnya perlu lebih peka, dan pupuk kan modul-modul kejujuran dalam pengisian aktiviti anda. Ataupon, anda memang mahu menyampaikan mesej kepada kami bahawa "Kalau tak main tipu, korang tak kan menang." ataupon "Nak jadi usahawan yang berjaya tak dapat elak dari corruptionn dan sebagainya." Begitu ke?

By the way, setelah menitik beratkan dari semua aspek, aku berpendapat perjalanan Jobmarket Malaysia Sdn. bhd. masih jauh berdekad sebelum berjaya meraih status 'Professional'. Jadi aku bagi satisfaction rate aku terhadap Jobmarket sebanyak 3/5.

Akhir kata, tahniah buat semua pemenang 3rd National Level Internship Challenge 2009. Semoga Jobmarket juga akan jadi lebih bagus dan lebih baik pada masa akan datang.

Bergambar bersama peserta kumpulan Great Team Organization (GTO) dari Universiti Malaya Pahang (UMP)

Dato' Mukhriz Mahathir yang merasmikan majlis pembukaan pada pagi itu sedang beramah mesra dengan para peserta

And verily my champions, that our real journey is not yet even started. The real working environment is much tougher than this. Today, we might be at the bottom. You all just wait and see, we will be at the top again someday. Thanks for all your support and commitment towards the internship program. I will never ever forget the experiences that we gain together.

OMG! It's Damn Tomorrow!

Posted in

Tomorrow is a very important date to me.

It's from 12th August to 14th August 2009.

"Why you so nervous Jai?"

"OMG! Of course I am damn nervous. We are representing IIUM you moron! Dr.Aldila from ALUMNI and the rector himself are putting high expectation on us."

Dear readers, please pray for the success of IIUM team. We are facing many challenging teams from the other universities, such as UTP, UiTM, MMU and many more. In addition, mempertahankan takhta is not an easy task. CHAIYOK2 Jai! I need all the support that I can get. Hait!

Click this for more info