My Online Readings Follow me on Facebook Follow me on Linkedin Back to Home Follow me on Twitter

Occupiying The Wasted Time

Posted in

Sekarang ni aku tgh mendownload satu software yg dipanggil SPSS. Aku pon tak tahu what is SPSS stands for. Tapi kitorang kena pakai software ni sepanjang penbelajaran kitorang kat dlm kelas "Introductory to Statistics for Communication Research". Biasa la, orang dah major. Aku baru shj melangkah ke dlm satu dunia penbelajaran yg baru. Hmm... I hope i made a right desicion in majoring in this communication field.

Sori klu ada orang yg 2,3 kali masuk ke blog aku dgn harapan aku ada meng'update' blog aku. Aku hampir tak de masa nak update blog aku diatas kesibukan aku terhadap Humanitarian Week. Terlintasnya untuk aku menaip hari ni pon sebab bajet nak tunggu komputer library yg lembab lagi slow ni habis mendownload software SPSS.

Hmm... so, apa aku nak criter hari ni ye... OK la... Mesti ramai yg tak tahu apa punca aku... Szakif... saper lagi budak UIA? Adlan... bukannye tak update, tapi macam jadi slow sikit mengupdate sebab masing2 sibuk dgn Humanitarian Week. Buat yg tak tahu dan ingin tahu, Humanitarian Week adalah sebuah grand event yg telah diorganize oleh IIUM CENSERVE Team dgn jayanya. Ianya berlangsung dari 17 julai hingga 23 julai 2006.

Community Services Unit atau pon lebih dikenali sbg CENSERVE Team/Unit terdiri diri daripada 10 buah kelab yang turut terlibat secara aktif dlm community service di dlm dan luar negara. Kami membantu orang2 tua, anak2 yatim, golongan yg kurang upaya, mendidik orang asli, remaja bermasalah, kanak2 nakal, dan banyak lagi. 10 kelab tersebut ialah AKHI Project, Caring Club, Karisma, MISI, Gemilang Project, Titian Asli, Sendi Saga, JASA, COMRADE dan STEADFAST.

Kami semua sama2 berkerjasama dan bergabung tenaga untuk menghidupkan Humanitarian Week ini dgn pelbagai sub-event yg menarik spt Exhibition & Blood Donation, Humanitarian Cultural Stage, CENSERVE Family Day, National Seminar, Video Corporate Project Analysis dan Appreciation Night Dinner.

Aku pulak terlibat secara aktif dalam 2 sub-program iaitu CENSERVE Family Day dan Cultural Stage. Untuk Family Day, aku agak sedih sebab AKHI cuma mampu dapat tempat ke 7 shj. Nak buat macamaner, ramai ahli AKHI yg jadi committee family day. Tapi aku agak happy sebab AKHI menang dlm musical competition. Very impressive. Kitorang siap bawak mentee kiotrang buat show skali. Best!

Huh... memang meletihkan bila mempunyai 2 post dlm satu masa. Aku pon tak tahu macamaner nama aku boleh ada kat dlm dua program serentak. OK la. Aku nak stop kat sini dulu buat masa ni. Aku sekarang dlm proses nak siapkan personal report aku khas buat tatapan korang pasal apa yg aku lalui n hadapi sepanjang aku terlibat dlm humanitarian week. Harap korang bersabar la ye... It will be quite long. K... Wassalam.

(aiseh... cancel la download! lembab nak mampos! Ni sampai malam pon tak habis lagi!!)

3 comments:

szakif said...

yang ko gune internet kat library tu apsal? wmenang lembab gile. kat UIA ni, dua lab je aku prefer pegi, KOS lab ngan ICT. lain-lain lab, even kat CC pun, lembab. (baca: LEMBAB) :D

moh ke sini la... KOS lab sebelum namanya berubah kepada KOE lab semester depan.. huhu~

DaRk AnGeL said...

assalamualaikum..
saya adalah kawan zaki..
saje menyinggah sini...
nice blog~! jemput la ke blog saya..
szuraiha.blogspot.com
meriahkan diri mu di sana..
ps-zaki~!! motif?? ;p
siap aku nak serang kau kat semua tempat~! hahahaha..

<< Jai >> said...

Owh... thanks sbb sudi singgah blog sy. Rajin2 la singgah lps ni yea...